Само 150 човека ще имат последна възможност да станат част от благотворителното турне на филма "Шибил" 

 Големият финал от турнето на филма "Шибил" ще е под звездите на най-неочакваното място

Само 150 билета ще могат да се закупят за последните прожекции от благотворителното турне на "Шибил". Тези прожекции ще бъдат изцяло ново преживяване и първи по рода си в България в неочакван формат, където ще присъстват ключовите членове на екипа.

Натисни бутона по-долу, за да закупиш своя билет за събитието.

Гледай трейлър

136 награди, 19 категории, 49 страни

“Филмът ме държа на ръба на стола до финала…“ Romford Film Festival


Повече за събитието

След изключително трогателните срещи със зрителите на “Шибил” из страната идва моментът за заключителните прожекции на нашето лятно национално турне. Тук може да научите кога ще се провежда, къде, в колко часа и къде точно е локацията.

Дати: На 3, 4 и 5 септември предстоят три неповторими прожекции сред природата, където е родена и идеята за филма. При закупуване на билета от бутона ще можете да изберете подходяща за Вас дата.

Час: На всяка от избраните дати събитието ще се проведе от 20:30 ч. до 23:30ч. като преди прожекцията ще има кратка демонстрация с коня на Шибил, а за да е още по-пъстро преживяването, на финала на всяка една от трите прожекции ще присъстват различни гости от екипа, с които зрителите ще могат да се срещнат и общуват в изключително непринудена среда, поради камерния формат на събитието.

Място на събитието: Прожекцията ще се случи в конна база Спарaта, която се намира непосредствено преди да влезете в село Селянин.

Ще бъде изградена уникалната по рода си инсталация, която е специален жест от известния архитект и артист Йозеф Мариа Пуи де Маса. Локацията е специално избрана, защото там е потвърден актьорският състав и се провежда подготвителният лагер с актьорите. На това място са тренирани конете и е заснет финалът на филма. Повече информация за локацията и как точно да стигнете там ще получите при поръчкa на билета. Предвидена е и безплатна паркинг зона.

Специалната изненада е, че някои зрители ще могат да се насладят на кратката двучасова тренинг сесия „Езикът на коня“, която сесия всеки ще има възможност да резервира при покупката на своя билет. Така зрителите ще могат да почувстват неземната сила на връзката между човек и кон, и ще се срещнат с менторите по езда и дресура, които са работили за филма.

ШИБИЛ

 • Резюме

 • Екип

 • В ролите

2019  |  12+  |  1h 55мин.  |  IMDb 7.8  |  Драма, Романтичен, Екшън

Нечувана история за един баща, който използва дъщеря си като примамка, за да залови хайдутина, всяващ смут сред османската власт - Шибил. Красив разказ с неочакван край за любовта между безстрашния хайдутин и знатната девойка.    

Това е история за невъзможната любов, видяна през очите на неочакван персонаж: превъплътената душа на главния герой – неговия кон.

ПРЕДСТОИ ЕСЕНТА

   ПРЕДСТОИ юли

ECU European Independent Film Festival
Burbank International Film Festival
Cannes International Independent Film Festival
International Sound & Film Music Festival 
Los Angeles Film Awards
Oniros Film Awards
London Independent Film Awards
Cyprus International Film Festival
Los Angeles Movie Awards
International Thai Film Festival
Antakya Film Festival
Toronto International Nollywood Film Festival

Виж всички награди по-долу...

ИСТОРИЯТА

Това е една красива адаптация на известния едноименен разказ на Йордан Йовков за историята на Рада и Шибил.

Втората половина на 19-ти век. Поради отслабналата централна османска власт в България царят размирици, грабежи и безчинства. Ловкостта и смелостта превръщат местен разбойник, назовал се Шибил, в угроза за властта и легенда за момците. За главата му е обявена награда.

По време на жътва Шибил се среща с Рада, дъщеря на богатия търговец Велико кехая, и между тях пламва любов. За да засвидетелства подкрепата си към османскат власт, Велико кехая скроява примамка за Шибил – собствената си дъщеря, Рада. Това е история за невъзможната любов, видяна през очите на неочакван персонаж: превъплътената душа на главния герой – неговия кон.


СЪЗДАВАНЕТО НА ФИЛМА

 • Създатели

 • Екип

 • Галерия

НАГРАДИ

 • Най-добър пълнометражен филм

 • Най-добър международен, европейски филм

 • Най-добър режисьор

 • Най-добър режисьор - дебютант

 • Най-добър сценарий

 • Най-добър оператор

 • Най-добра авторска музика

 • Най-добра главна женска роля

 • Най-Добра Главна Мъжка Роля

 • Най-Добра Поддържаща Мъжка Роля

 • Най-Добра Поддържаща Женска Роля

 • Най-добро осветление

 • Най-добър звуков дизайн

 • Най-добра сценография

 • Най-добър монтаж

 • Най-добри костюми

 • Най-добра продукция

 • Най-добър трейлър

Най-добър пълнометражен филм


Мисията на Първа клапа


Младите да дебютират млади!

Гледай видео за мисията на Първа Клапа.


Проектите на фондация Първа клапа са изцяло подчинени на принципите на „учене, чрез правене“, където полетът на въображението среща гравитацията.

Младите творци управляват опитни професионалисти, а те, на свой ред, пазят техните идеи в хода на реализацията.

В реална работна среда се овладяват знания и умения, култивират се професионално адекватни реакции, така че създаваният продукт да има художествена и комерсиална стойност.

Интересува ни процесът, филмът се случва.Филм с благотворителна кауза


Първата стъпка е факт, пълнометражният игрален филм „Шибил“ получи атестацията на света – 136 награди в 19 категории от 49 държави на 6 континента.

Всички събрани дарения и средства от прожекциите на Шибил ще бъдат вложени в създаването на следващия филм на новите дебютанти от фондация Първа клапа.

Дарете бъдеще на каузата, чрез дарителски СМС на номер 17 777 с текст DMS KLAPA - 1лв за абонати на Telenor, Mtel и VIVACOM. 

За абонаментни дарения и други начини на даряване посетете сайта www.dmsbg.com

МЕДИИ

"Запомнете този човек..."

БНТ

ПРЕДАВАНЕ "100% БУДНИ"

Никола Бозаджиев и съвременният Шибил 

"Емоционален призив към съвремния човек..." 

bTV

ПРЕДАВАНЕ "COOLT"

Шибил с фестивална премиера на София Филм Фест

"Темата за сетивността и душата на човек отключва на универсално ниво човека..."

РАДИО ХРИСТО БОТЕВ

ПРЕДАВАНЕ "ВРЕМЕ И ПОЛОВИНА"

Никола Бозаджиев, киното на сетивата и съвременният „Шибил“ 

Бизнес ангелите на „Шибил“

ЗЛАТНИ ПАРТНЬОРИ

Златните партньори на филма предоставиха безвъзмездно оборудване, експертиза и/или предложиха изключителни търговски отстъпки за този проект, реализиран чрез принципите на „учене, чрез правене“.

ФУНКЦИОНАЛНИ ЕКСПЕРТИ

Уважавани специалисти предложиха времето си, експертизата си и силите си безвъзмездно в подкрепа на обучението и развитието на екипа от дебютанти.

ДОБРОВОЛЦИ И ПРИЯТЕЛИ

Много роднини, приятели и приятели на приятелите вложиха времето и усилията си в най-скучната, но и най-изискващата част от всяка продукция, а именно логистичната инфраструктура, както и осигуряването на уютна и удобна работна атмосфера.

Искрено благодарим на всички, които посветиха личните си ресурси за този така нужен проект с идеална цел. Всички спечелени средства от комерсиализацията на филма ще бъдат дарени, за да обезпечат ресурсно следващия дебютен проект на млади и талантливи творци.

Контакти: contact@1stclapper.com

Записвайки се за безплатната премиера, се съгласявате с нашата ПОЛИТИКА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИTE ДАННИПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ОБЩИ УСЛОВИЯ. Ние защитаваме вашите лични данни и никога не ги споделяме с трети лица.